Fysik

Hjælp til led i Lorentz-transformationen.

08. december 2009 af Alex-H (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet så vidt, idet jeg har konverteret stedfunktionerne til lineære fx(x,t)-funktioner;

(1) x´=ax-bt         som set fra A

(2) x=ax´+bt´      som set fra B

Lysets udbredelse foregår på samme tid fra en begivenhed i inertialsystemernes nulpunkt til tiden t=t´=0. De respektive afstande, som lyset udbredes er;

(3) x=ct
(4) x´=ct´

Jeg skal ved at substituere for x´i ligningen (2) vise at;

a^2-b^2/c^2=1

Hvordan dælen gør jeg det? Jeg har valgt at gøre således (men er det rigtigt?) - jeg vælger at substituere for x i (1) og sige at ct=ct´for tiden t=0, idet det er en homogen transformation;

ct´=act-bt


ct´/ct=act/ct-bt/ct


1=a-b/c

Og så betragte det som en retvinklet trekant? Men må jeg godt det, og hvorfor?

1^2=a^2-(b/c)^2

1=a^2-b^2/c^2

Jeg har siddet med det i flere timer og kan ikke finde ro, hjælp venligst :O


Skriv et svar til: Hjælp til led i Lorentz-transformationen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.