Matematik

Differentialligningsmodel - omfattende hjælp søges.

09. december 2009 af Fragge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået udleveret min SRP i går, og efter at have siddet hele dagen i går og lavet noget, der tilsynesladende er forkert, er jeg ved at køre rigtig sur i det.

Matematikdelens formulering lyder:
Opstil en differentialligningsmodel for nedbrydning af alkohol og giv eksempler på anvendelser i praksis.

Jeg er indtil videre nået frem til følgende, men aner ikke om det er korrekt? /:

Nedbrydning af alkohol foregår med en konstant hastighed og føger altså en ret linje af formen
ax + b
Ud fra dette er det bestemt at nedbrydningshastigheden ikke afhænger af mængden af alkohol, hvorfor følgende differentialligning kan opstilles:

dP/dt = -k

En løsning til differentialligningen ønskes bestemt
int((dP/dt)dt)= int(-k*dt)
<=>
int(dP)=-k*int(dt)
<=>
P = -k t + P[start]
<=>
P(t) = -k t + P(0)

En løsning til differentialligningen opstilles
P(t)=-k*t+P(0):
 

Jeg har efterfølgende modtaget følgende besked fra min lærer:
Det er jo rigtigt at nedbrydningen er konstant. Men det kan du jo vise ved hjælp af den generelle enzymmodel, som jeg sendte. Hvis substratet er i rigelige mængder (og gælder det?) så er dP/dt konstant.
 

Jeg vedhæfter til denne besked dokumentet som min lærer refererer til.

Jeg kan slet ikke knytte min opstilling/model sammen med det min lærer refererer til i dokumentet, jeg forstår det absolut ikke!

- Er jeg på rette vej, eller er det helt galt? Er jeg på rette vej, hvad er så næste skridt? Hvis ikke jeg er på rette vej, hvordan skal jeg så udnytte det min lærer fortæller mig, når jeg overhovedet ikke forstår det?

Har virkelig brug for hjælp...

Vedhæftet fil: Enzymreaktioner.doc

Skriv et svar til: Differentialligningsmodel - omfattende hjælp søges.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.