Matematik

Forvirret igen igen! :-s (river håret af mig selv)

10. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Ja undskyld min frustration og lidt grove tone, men hvorfor fanden står der at forudsætningen for de angivne grafer er ζ>1, ζ<1, ζ=1!?

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Damping.svg 

Skal det ikke være ζ>0, ζ<0, ζ=0 når vi har med dæmpede svingninger at gøre?  Så er det jeg har løst og brugt så meget tid på misforstået!? :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af mathon

 tilfældet ζ<1 er den blå kurve er valgt med så stor dæmpning, at det karakteristikse

op og ned cos/sin mellem y = e-kt og y = -e-kt ikke rigtig fremstår illustrativt gavnligt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2009 af peter lind

Jeg ved ikke hvad ζ står for; men du har misforstået kurverne. Det er en eller anden parameter og man har blot plottet funktionen for flere værdier af parameteren


Svar #3
10. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

øv! skal altså bruge en graf i de tre tilfælde hvor d<0, d>0 og d=0, men ved ikek hvordan jeg fremstiller sådanne grafer i et program..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af mathon

i #1

menes kurvetypen

Vedhæftet fil:figur.doc

Skriv et svar til: Forvirret igen igen! :-s (river håret af mig selv)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.