Matematik

Cirklens skæringspunkter

11. december 2009 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen.

Jeg har en opgave for som jeg ikke kan løse. Håber der er nogen der vil hjælpe mig:

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5.

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse.

- Jeg vil helst have nogle hints fx nogle formler jeg kan bruge/en måde jeg kan løse opgaven på i stedet for svaret til opgaven.

- På forhånd tak

Hilsen Sofie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2009 af Isomorphician

Hint: Skæring med andenaksen kræver at x = 0

(Går ud fra du ved hvordan du opskriver cirklens ligning)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2009 af Sixmax (Slettet)

Du skal benytte cirkelligningen, som er beskrevet ved:

(x - x0)+ (y - y0)= r2

hvor C = (x0,y0) og r = radius

Når du har opstillet den (du har alle oplysninger du skal bruge), så ved du jo at for alle punkter som skærer y-aksen (andenaksen) gælder at x = 0. Dvs. at hvis du sætter x = 0 i cirkelligningen kan du finde de tilsvarende y-værdier, og du har fundet skæringspunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2009 af mathon

x² + y² - 6x + 4y - 12 = 0


Svar #4
18. december 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen

Jeg har prøvet at finde værdierne med hånden men det går helt galt for mig.

Jeg fandt y-værdierne på lommeregneren og det gav y= -6 eller y=2 

Ved ikke hvad jeg skal gøre for at løse ligningen når jeg har to ubekendte


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. december 2009 af mathon

x² + y² - 6x + 4y - 12 = 0   og x = 0                 (x = 0 er y-aksens ligning)

0² + y² - 6·0 + 4y - 12 = 0

y² + 4y - 12 = 0


Svar #6
18. december 2009 af SophieTheOne (Slettet)

 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Cirklens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.