Fysik

Udvunden energi af en fissionsproces Hjælp!

13. december 2009 af Manchester United (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal udregne den udvunde energi af denne fissionsproces: (_0^1)n+(_92^235)U→ (_36^89)Kr+ (_56^144)Ba+ 3 (_0^1)n , men kan bare ikke få det til at passe. please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2009 af mathon

                                          1on + 23592U  →  8936Kr +  14456Ba  + 3 1on

masse:
1on                     = 1,008665
23592U                = 235,043924
8936Kr                = 88,917640
14456Ba              = 143,922840

Δm = (235,043924-88,917640-143,922840-2·1,008665)u = 0,186114 u = 3,0905·10-28 kg

E = Δm·c2 = (3,0905·10-28 kg)·(2,99792·108 m/s)2 = 2,7776·10-11 J


Svar #2
20. december 2009 af Manchester United (Slettet)

så er problemet bare at få det til MeW


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2009 af mathon

(2,7776·10-11 J)·(6,24151·1018 eV/J) = 1,73364·108 eV = 173,364·106 eV = 173,364 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2011 af Time007 (Slettet)

Hvordan vil man lave det med fusion processen ? 

Med:

1on                     = 1,008665
23592U                = 235,043924
8936Kr                = 88,917640
14456Ba              = 143,922840

 

bare med fusion? 


Skriv et svar til: Udvunden energi af en fissionsproces Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.