Fysik

Mekanisk energi - stenkast

13. december 2009 af glassgirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

en sten kastes lodret i vejret med 2,5 m/s. Hvor højt kommer den op?

Jeg er meget i tvivl om hvordan dette skal gribes an, faktisk har jeg ingen anelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

v2=v02-2gs. I toppunktet er v=0 m/s, så vi får Smaks=v02/(2g)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2009 af bboblzs (Slettet)

Du kan anvende, at den mekaniske energi er bevaret. Ved start er det ingen potentiel energi men 1/2 *m *v^2 kinetisk energi hvor v =2.5 m/s.

Ved det punkt, hvor stenen er højest oppe, er der ingen kinetisk energi men m*g*h potentiel energi. Du får altså ligningen:

m*g*h=1/2*m*v^2

hvor du så skal finde højden h.


Svar #3
13. december 2009 af glassgirl (Slettet)

jamen hvordan gør man lige det? altså at finde højden..


Skriv et svar til: Mekanisk energi - stenkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.