Matematik

Optimering igen igen igen.... hjælp!

13. december 2009 af richgirl (Slettet)

hvilke punkt på parablen med ligning y=x^2 har den korteste afstand til punktet (0,1)

Jeg har tegnet grafen ind, og kan se at parablens ben vender opad og den har 0-punkt i (0,0)

Men ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse opgaven!!!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Afstanden = √((x2 + (x2-1)2), den differentierer du og sætter lig 0, det giver en værdi på x på (√2)/2 eller (-√2)/2, så er punktet (x , x2) = ???


Svar #2
13. december 2009 af richgirl (Slettet)

hvor får du det fra???jeg mener hele udregningen???


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Punktet på parablen kan vi klde Q, som er lig (x , x2). Det andet punkt hedder P=(0,1). Når vi så bruger afstandsformlen

((x-x0)2-(y-y0)2)½=d, så kommer vi frem til det.


Skriv et svar til: Optimering igen igen igen.... hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.