Matematik

HJÆLP TIL AT BEVISE f(x)=lnx afledet: f'(x)=1/x... SKAL BEVISES TIL SRP !!

15. december 2009 af shufffff (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal bevise f(x) = lnx giver: f'(x) = 1/x

hvad er det præcist jeg skal lave her?? er gået blank

på forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du får brug for en tegning (en graf), hvor du tenger y=1x, dernæst får du brug for nogle geometriske betragtninger, og endelig får du brug for det såkaldte squeeze-teorem. Det er altså ikke lige til at forklare uden tegninger, det går på nogle arealbetragtninger, mellem x 0g 1, og mellem 1 og x, x>0.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AT BEVISE f(x)=lnx afledet: f'(x)=1/x... SKAL BEVISES TIL SRP !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.