Matematik

Lav dåse der skal indeholde 0,33 liter med mindst mulig materiale

16. december 2009 af JulieRose (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:
a. Udform en dåse til den nye drik ”Vodkanissen”, som rummer 0,33 liter, og hvor du bruger så lidt materiale som muligt.
 

Vi har følgende informationer:

- En cylinders rumfang er givet ved
- Arealet af den krumme overflade af en cylinder er givet ved , hvor r er radius af cylinderen og h er højden
- En cirkels areal er givet ved
- En liter svarer til en kubikdecimeter, dvs. når I beregner den optimale radius og højde, får I dem ud i decimeter (1 decimeter = 10 centimeter).
 

Vi må bruge s. 74-75 eks. 22.5 i Trips Grundbog 2 som hjælp, men ikke afskrivning.

Vi forstår ikke, hvordan vi skal lave opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af Isomorphician

Vrumfang = r2*π*h

Oareal = 2r2*π + 2*r*π*h

Indsæt værdien for rumfanget, isoler h i udtrykket for rumfanget og indsæt i udtrykket for overfladearealet.


Skriv et svar til: Lav dåse der skal indeholde 0,33 liter med mindst mulig materiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.