Matematik

vækst med løbende insætelse

16. december 2009 af kapet313 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

er løbet ind i et lille problem jeg håber nogle vil kunne hjælpe mig med :)

jeg vil finde ud af hvor meget jeg vil kunne spare op hvis jeg smed 32 kroner ind på en konte hver dag i 10 år med en rente på 1,5 og årlig rente afkast, er der nogle der kan huske formel på den jeg har mistet den fuldstændig :S

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af NejTilSvampe

 Altså hvis vi siger at renten først lægges til ved slutningen af året, så vil det være det samme som ikke at indsætte nogen penge før dagen før renten lægges til right?

For så kan man bare sige 32*360 = 11.680 = b

og så sige b*(1+r) er renten hvad du har efter første termin. Så lægger vi b til igen, og renten kommer på igen:

(b*(1+r) + b)(1+r) kan reduceres til:

b*(1+r)2 + b(1+r) eller bare :

b*( (1+r) + (1+r)2 )

og efter tredje termin

((b*(1+r) + b)(1+r) +b)(1+r) =>

b*( (1+r) + (1+r)2 + (1+r)3 )

osv. osv.

Så vi får:

     i
b*∑ (1+r)n
   n=1

Men må indrømme er faktisk ikke helt sikker, men jeg synes da det ser fornuftigt ud

hvis vi bruger den formel får vi ihvertfalde

hvis vi kalder 11.680 for b og 0,015 for r og n for 10 terminer:

            10
11.680*∑ (1+0,015)n = 1.268829059*10^5 som er ca. 127.000kr.-
              n=1

Passer det ikke nogenlunde tror i?

mvh. FredeP


Skriv et svar til: vækst med løbende insætelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.