Fysik

Hvordan beregner jeg temperaturen vha. Stefans lov?

16. december 2009 af PernilleHolm (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP TIL NV!!

Den gennemsnitlige solintensitet I=240 W/m2 giver vha. Stefans lov en temperatur på -18ºC ved jordoverfladen. Hvis jordens afstand til solen mindskes med 20% bliver I=375 W/m2.

Hvis derimod afstanden øges med 20% bliver I=167W/m2. Hvad bliver temperaturen i de to situationer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan lyder Stefans lov?


Svar #2
16. december 2009 af PernilleHolm (Slettet)

I=(sigma)T4


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Beregn sigma ud fra den givne oplysning - herefter har du to nye intensiteter og kan dermed isolere T.


Svar #4
17. december 2009 af PernilleHolm (Slettet)

Mit problem er, at jeg ikke ved hvordan jeg beregner sigma


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2009 af mathon

   I = σ·A·T4                                       σ = 5,670400·108 W/(m2·K4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2009 af mathon

tastfejl
             σ = 5,670400·108 W/(m2·K4)   →   σ = 5,670400·10-8 W/(m2·K4)


Svar #7
03. januar 2010 af PernilleHolm (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg temperaturen vha. Stefans lov?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.