Matematik

Funktion

27. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Hey

Jeg har følgende opgave:

I en bakteriekultur med 200 bakterier vokser antallet af bakterier med 25% i timen.

a) Hvor mange bakterier er der i kulturen efter 3 timer?

sp. 1) Hvordan kan jeg se hvilken funktion der er tale om?

Jeg har svært ved at finde ud af hvilke funktion der er tale om, når man får stillet sådan nogle tekstopgaver :O


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2009 af keg (Slettet)

Hej

 prøv at indsætte i denne ligning

y=b*ax , hvor b=200 og a=(1+0,25) og x=tiden


Svar #2
28. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Hvordan kan man se at det er en eksponentialfunktion, hvis der ikke står noget i opgaven.

Og hvordan ved du at der er 200 der er b og 25% er a , hvorfor ikk omvendt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2009 af Duffy

Renteformlen ER eksponentiel


Svar #4
28. december 2009 af isabella12 (Slettet)

Nåå så hver gang opgaven handler om vækst er det en eksponentielfunktion der er tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2009 af keg (Slettet)

 der står at man starter med 200 stk til tiden =0

1,250=1

y=200*1 til x=0

kender du dennne formel

Kn=K0*(1+r)n,  den kaldes også rentes rente formlen

og er jo også en exponentialfunktion


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2009 af Duffy

#4:

Jah, hvis noget vokser med den samme procentvise stigning for hvert lige stort tidsrum, så er det tale om

eksponintiel vækst.

y = b*ax  er en eksponentiel vækst-funktion.

Sætter du i denne x = n , b = K0 og a = 1+r , har du jo netop 

rente-formlen Kn=K0*(1+r)n


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.