Matematik

En knallerts tekniske data.

28. december 2009 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg sidder og prøver, at regne en matematikopgave ud,men jeg kan desværre ikke finde ud af den. Er i/du ikke søde at hjælpe?

Hannes knallert har følgende tekniske data:

Tekniske data:
Benzintank:   Indhold 3,2 liter, heraf 0,35 liter reserve.
Effekt:             Motoreffekt ifølge loven 1,2HK (0,2 kW).
Hastighed:    Ifølge loven 30 km/t.
Forbrug:        Ca. 2,2 liter pr. 100 km.

A) Hvor langt kan hendes knallert ifølge de tekniske data køre på en liter benzin?

B) Det er Hannes erfaring, at knallerten i gennemsnit kører 40 km på en liter benzin.
På en tur starter hun med en fyldt tank.

Hvor mange kilometer kan hun køre, inden hun skal slå over på reservetanken?

Tusind tak for hjælpen, og godt nytår :)




 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af mathon

a)

          til rådighed er 3,2 L benzin

          2,2 L strækker til 100 km

beregn hvad 1 L benzin strækker til

beregn derefter hvad 3,2 L benzin strækker til


Svar #2
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

det forstår jeg desv. ikke.... phhh


Svar #3
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvordan skal jeg regnde det?? .. med mellemregninger.
altså, der står jo - hvor meget på en liter... ikke 3,2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2009 af mathon

b)

      Hvor langt kan der så køres på (3,20-0,35) L benzin?     (før reservetanken skal tilkobles)


Svar #5
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

jamen hvordan skal jeg regne det ud??


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. december 2009 af mathon

1 L benzin strækker til (100 km)/(2,2 L) = 45,4545 km/L


Svar #7
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

hvad med B?? ... kan du forklare hvordan??


Svar #8
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

Ej... man kunne køre 3,2 l. hvor 0,35 var til reserve..
Det giver ingen mening at man så køre 2,2 på 100 km??


Svar #9
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

B) der er 2, 85 l. inden reservetnken tilkobles. Hvordan regner jeg, hvor mange km. hun kørte?? .. altså hvordan jeg regner det ud??


Svar #10
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

JEG FORSTåR DET JO iKKE!


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. december 2009 af mathon

opfølgning på #6

1 L benzin strækker til (100 km)/(2,2 L) = 45,4545 km/L

3,2 L benzin strækker til (3,2 L)·(45,4545 km/L) = 145,5 km

2,85 L benzin strækker til (2,85 L)·(45,4545 km/L) = 129,5 km


Svar #12
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

Hvad så med B?
 


Svar #13
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!


Svar #14
28. december 2009 af Ukenddt (Slettet)

TUSINDE TAK! JEG FORSTåR DET GODT NU! :)


Skriv et svar til: En knallerts tekniske data.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.