Kemi

reaktionen..

01. januar 2010 af jabas (Slettet)

Hvordan kan man opskrive reaktionsskema, hvis man har disse oplysninger?.... er det noget med endoterm og exoterm man skal opskrive... 

vil gerne bede om hjælp :L

1,7 g NH3 opløses i vand til et samlet volumen på 1,0 L.
Tilsætning af syre-baseindikator viser, at opløsningen er blevet basisk.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2010 af mathon

                            NH3 (g)  +  H2O  <--->   NH4+ (aq)  +  OH- (aq)


Svar #2
01. januar 2010 af jabas (Slettet)

Nååree, mange taak skal du have, det var sgu meget nemt. Men hvad nu med de mængder vi har 1,7g og 1,0 L, har de ingen betydninger for reaktionen?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. januar 2010 af mathon

de har betydning for opløsningens koncentration

n = m/M = (1,7 g)/(17 g/mol) = 0,1 mol

c = n/V  = (0,1 mol)/(1 L) = 0,1 M


Svar #4
01. januar 2010 af jabas (Slettet)

Nåårhh okay!! :) jeps. Så forstår jeg det godt nok.


Skriv et svar til: reaktionen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.