Matematik

eksponentiel funktion ?

02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

hej . Jeg har et par opgaver der driller lidt, jeg håber der er nogen der kan hjælpe :P

opgave 1.

Verdens årlige IO-trafik måles i pentabytes. Tabellen viser verdens årlige IP-trafik for årene 2006-2008.

År:                  2006                    2007             2008

IP-trafik:          50808                78924            128964

I en model antages det, at den årlige IP.trafik (målt i pentabytes) som funktion af tiden t (målt i år efter 2006) med tilnærmelse kan beskrives ved sammenhængen P=p0*at

a) benyt tabellens data til at bestemme tallene P0 og a.

Her har jeg fået P0=50808 og a= 1,59

b) Opstil en funktion, der beskriver udviklingen i den private årlige IP-trafik efter 2006, når væksten pr. år er 49%, og bestem fordoblingstiden . HJÆLP :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2010 af mathon

b)

         P = 50808·1,49t

         2 = 1,49T2


Svar #2
02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

hvorfor 2=1,49T2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2010 af mathon

    P = 50808·1,49t

    2·50808 = 50808·1,49T2             divideres med 50808

    2 =1,49T2


Svar #4
02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

mener du så:

2= 1,49log(2)/log(a)

eller hvad ?

hvordan får jeg et svar ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2010 af mathon

    2 = 1,49T2  

    ln(2) = ln(1,49)·T2

    T2 = ln(2)/ln(1,49)


Svar #6
02. januar 2010 af helle91 (Slettet)

mange tak :o)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.