Matematik

beregn funktionens nulpunkter f(x)=e^(3x)-2e^x

03. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En forklaring på reglerne omkring hvad man gør med disse e^(x) vil bifaldes.

Det er spørgsmål d) i vedhæftet fil

Vedhæftet fil: MatB04_18juni.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af NejTilSvampe

sæt  e^x = z  og substituér

e^3x - 2e^x = z^3 - 2z => z(z^2 - 2) = 0  brug nulreglen til at finde z, og substituér så e^x tilbage og løs for x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal finde rødderne, så du sætter forskriften lig 0.

0=e^(3x)-2e^x

Da regner du bare lidt almindeligt:

2e^x=e^(3x)

Så benytter du dine logaritmeregler:

ln(2e^x)=ln(e^(3x))

ln(2)+ln(e^x)=ln(e^(3x))

ln(2)+x=3x

Og så regner du almindeligt igen:

 ln(2)=2x

x=ln(2)/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2010 af Exupery (Slettet)

 #1 Den går ikke.


Svar #4
03. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet)

#1 kan jeg heller ikke få til at passe, men Thomas' svar er lige i øjet ;) tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. januar 2010 af NejTilSvampe

 hvad snakker i om, jeg får da også ln(2)/2 

z(z^2-2) = 0  =>  z=0 v z= 2^0,5 <--- det er det samme som kvadratrod 2, kan bare ikke lige skrive det her.

z= e^x  så :

e^x = 0  => x = ln(0)  <--- findes ingen løsning til så den forkastes.

e^x = 2^0,5  => x = ln(2^0,5) = 0,5*ln(2) = ln(2)/2


Svar #6
05. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet)

Hej "nej til svamp"

Måske var lidt hurtigt i min konklution, men jeg har heller ikke en overdreven matematisk kunnen.

Jeg siger undskyld, man kan så vidt jeg kan se godt regne opgaven som du har gjordt.


Skriv et svar til: beregn funktionens nulpunkter f(x)=e^(3x)-2e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.