Matematik

funktion

05. januar 2010 af dodobirdies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koordinatsættet til toppunktet for den parabel, der er graf for funktionen
f(x) = -7x^2 + 28x + 25.

hvordan finder jeg toppunktet??

skal jeg se den som et andengradspolynomium eller bare differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af mathon

hvad er toppunktet til

     parablen
                   f(x) = ax2 + bx + c  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2010 af jabas (Slettet)

jeg har løst nogle opgaver  i andengradsligning, som åbenbar ser ud som den du sidder med.  

Så kan du måske se på den som inspirationen. Det vil nok give dig en ide til at løse.. 

1 eksempel
 x2 – 7x + 12 = 0

a=1, b= -7, c = 12

d=b2-4ac

=(-7)2 -4*1*12

d=49-48= 1

x=-b(+,-)√d
          2a

x= 7(+,-) √1=           
        2*1 
toppunktet finder du her -->

                  (7-√1) ~ 3                eller                  (7+√1) ~4
                       2                                                          2

Håber det kan hjælpe dig.. :=)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

f(x) = -7x^2 + 28x + 25
a = (-7)
b = 28
c = 25

-b/(2a) = -28/(2•(-7)) = -28/(-14) = 2
f(2) = -7•22 + 28•2 + 25 = -28 + 2•28 + 25 = 28 +25 = 3+25+25 = 53

    T = (2;53)
 


Svar #4
05. januar 2010 af dodobirdies (Slettet)

okay så jeg skal se det som et andengradspolynomium tusind tak for de hurtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2010 af NejTilSvampe

 #2 - parabler har ikke to toppunkter. Du har fundet nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2010 af jabas (Slettet)

Nååre joo . sorry, men det lærte jeg noget af, tak for det #5 & #3!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2010 af jabas (Slettet)

Men det jeg har skrevet er heller ikke helt forkert, jeg havde taget fejlen og forvekslet toppen med rødder.


Toppen: (-b , -d)
                 2a 4a

så indsættes de oplysninger man finder vha. :
                                                                          d=b2-4ac


7x2 + 28x + 25

a = 7, b = 28, c = 25

formlen for d er opgivet : d=b2-4ac


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.