Kemi

forudsigelse af syre-base reaktion

06. januar 2010 af mm :) (Slettet)

Hej, er der nogen der vil være sød og hjælpe med følgende opgave?

I to 100 mL bægerglas hældes 20 mL Atamon (C6H5COO-). Det ene bægerglas tilsættes 20 mL  0,1 M eddikesyre (CH3COOH) og det andet tilsættes 20 mL 0,1 M NaHSO4.
Opskriv reaktionsskemaer for de to mulige syre-basereaktioner:

Jeg har et bud på reaktionskemaerne - men er ret sikker på at jeg har gjort noget galt:

C6H5COO- + CH3COOH <=>* C6H5COOH+ CH3COO-

C6H5COO- + HSO4 <=>*C6H5COOH + SO4-

*skal læses som ligevægtstegn

? Sammenlign syrernes og basernes styrke og forudsig derefter i hvilket af de to forsøg der fås udfældning af benzoesyre:

På forhånd tusind tak!!


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2010 af mathon

C6H5COO- + HSO4 <=>*C6H5COOH + SO4-      →     C6H5COO- + HSO4- <---> C6H5COOH + SO42-

pKb(C6H5COO-) = 9,81      pKs(CH3COOH) = 4,75     svag base - svag syre

pKb(C6H5COO-) = 9,81     pKs(HSO4-) = 1,92             svag base - middelstærk syre


Svar #2
06. januar 2010 af mm :) (Slettet)

tusind tak :)

Hvad med den første reaktionsskema? Er den rigtig som jeg har lavet den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2010 af mathon

Ja


Skriv et svar til: forudsigelse af syre-base reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.