Matematik

kunne godt bruge noget hjælp :)

07. januar 2010 af petersm (Slettet) - Niveau: B-niveau

 sidder fast i denne opgave, hvad gør jeg?

Omsætningen af det nye akvarium kan beskrives ved funktionen

R(x) = 4x2 + 3000x 50 ≤ x ≤ 600

Omkostningen ved at producerer akvariet kan beskrives ved funktionen

C(x) = 8x + 2000 50 ≤ x ≤ 600

Overskuddet beregnes ved at trække omkostningerne fra omsætningen. Hvor mange akvarier skal Plantorama producere, hvis deres overskud skal være størst mulig?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af mathon

der mangler et regnetegn
i  forskrifterne for R og C
 


Svar #2
07. januar 2010 af petersm (Slettet)

 Omsætningen af det nye akvarium kan beskrives ved funktionen

R(x) = -4x^2 + 3000x                                50 ≤ x ≤ 600

Omkostningen ved at producerer akvariet kan beskrives ved funktionen

C(x) = 8x + 2000 50                                   50 ≤ x ≤ 600

Overskuddet beregnes ved at trække omkostningerne fra omsætningen. Hvor mange akvarier skal Plantorama producere, hvis deres overskud skal være størst mulig?


Svar #3
07. januar 2010 af petersm (Slettet)

 sådan ser den ud, det var bare en lille skrive fejl :b


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2010 af mathon

   O(x) = R(x) - C(x) = -4x² + 3000x - (8x + 2000) = -4x² + 2992x - 2000

   O'(x) = -8x + 2992

klarlæg monotoniforholdene
og
find maksimum/optimer produktionsantallet


Svar #5
07. januar 2010 af petersm (Slettet)

 er det så ikke på at sætte 0 ind på den anden side af lighedstegnet så det bliver sådan her

0 = -8x + 2992

8x = 2992

8x / 8 = 2992 / 8 

x = 374

det må jo så være antallet af akvarier..

forstår ikke hvad du mener med monotonifohold?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2010 af mathon

monotoniforholdene:
for x<374 er O '(x)>0, hvorfor O(x) er monotont voksende
for x>374 er O '(x)<0, hvorfor O(x) er monotont aftagende

hvoraf ses,
at O(x) har maksimum for x = 374, som er det overskudsoptimerede antal producerede enheder


Svar #7
07. januar 2010 af petersm (Slettet)

 super, tusind tak!


Skriv et svar til: kunne godt bruge noget hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.