Matematik

KUN FOR DE KLOG!! HURTIGT

07. januar 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har for lidt over 2 måneder siden fået denne opgave som jeg løste forkert .

5(x+1)^2+8(x+1)-220=0

Jeg fik den i "udpakket" form til 5x^+5+8x+8-220=0. Den var self forkert så jeg kunne godt tænke mig at vide om der er nogen af jer der kan skrive hvad i går når man skal regne den ud og skrive den i "udpakket" form .

MVH Mig.  Svar haster 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af Isomorphician

5(x + 1)2 + 8(x + 1) - 220 = 0

Skriv potensen ud:

5(x + 1)(x + 1) + 8(x + 1) - 220 = 0

Gang parenteserne ud:

5(x2 + 2x + 1) + 8x + 8 - 220 = 0

Gang ind i parentesen:

5x2 + 10x + 5 + 8x + 8 - 220 = 0

Reducer:

5x2 + 18x - 207 = 0


Svar #2
07. januar 2010 af Walsh (Slettet)

Haha tak for hjælpen vidste overskriften ville lokke :D selvom den ik er svær tråden er lukket. ik flere svar 


Skriv et svar til: KUN FOR DE KLOG!! HURTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.