Matematik

Funktioner

10. januar 2010 af helle91 (Slettet)

Hej derude. ! jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende opgave

Funktionen f er givet ved f(x)=x3- (9/2)x^2+6

Funktionen har et lokalt maksimum og et lokalt minimum. De tilhrende punkter p grafen kaldes henholdsvis A & B.
Bestem koordinatsttet til hvert af punkterne A & B. 
- Dette har jeg svaret på og har fået: Det lokale maximum A har alts koordinatsttet (0,6), Det lokale minimum, alts punkt B, har koordinatsttet (3,-7.5)

Linjen gennem A og B skrer grafen for f i A og B samt i et tredje punkt C.
Beregn frstekoordinaten til C.

HVORDAN REGNER JEG DETTE ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af mathon

sæt f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af mathon

ekstrema kræver

f '(x) = 3x2 - 9x = 0

          3xo2 - 9xo = 3xo(xo-3) = 0

                               xo = 0  v  xo = 3


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.