Matematik

Tre trins metoden - beregne differentialkvotienten vha. differenskvotienten

10. januar 2010 af Marc92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg skriver en emneopgave om differentialregning, og skal i en af opgaverne:

Vis, hvorfan man ved hjælp af differenskvotienten kan finde differentialkvotienten for f(x)=3x^2+7
Dette skal demonstreres vha. tre trins metoden.

Er der en, som kan hjælpe mig med regnestykket? Kan godt teorien, men er ikke super skarp til at få sat tingene ind på de rigtige pladser.

På forhånd tak.

/Marc92


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

(f(x+h)-f(x))/h=

(3(x+h)2 +7-(3x2 +7))/h=

(3(x+h)2 -3x2)/h=

(3(x2 +h2 +2xh-x2))/h=

(3(h2 +2xh))/h=

3(h+2x)→

3(0+2x)=

6x

for

h→0


Svar #2
10. januar 2010 af Marc92 (Slettet)

Tusinde tak - selvom jeg fatter intet :s

Vil du ikke prøve at gøre det, hvor man gør det ud fra at vi ønsker at bestemme differenskvotienten for x=1 ? :)

Og evt. med forklaringer :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:tre_trins_reglen_14.doc

Svar #4
10. januar 2010 af Marc92 (Slettet)

Tusinde tak mathon - er det muligt at få forklaringer på? :)


Skriv et svar til: Tre trins metoden - beregne differentialkvotienten vha. differenskvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.