Matematik

Udfaldsrummet med 2 terninger

10. januar 2010 af stef1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ufaldsrummet = detsamlede antal muligheder

(ved kast med én terning er ufaldsrummet altså 6)

Bestem Udfaldsrummet ved kast med to terninger.

Hvad er sandsynligheden for med to terninger at slå:

a) 2 ens b) 11 ''øjne'' c) 2 seksere d) 7 ''øjne''

PLEASE HJÆLP MIG ;D ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

Hvis nu der var tale om et spil kort, ville udfaldsrummet bestå af 52 kort.

her er nogle eksempler du kan bruge, og så selv udtænke dit eget.

Sandsynligheden for at det bliver;

a) en hjerter eller en spar : 26/52 = 1/2
b) et sort billedkort : 6/26 = 3/13
c) en sort konge : 2/52 =1/26


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. januar 2010 af falk22 (Slettet)

udfaldsrummet med 2 terninger:

6*6 = 36

fordi man kan slå...

 11 12 13 14 15 16 21 22 23 24 25 26 31 32 33 34 35 36 41 42 43 44 45 46 51 52 53 54 55 56 61 62 63 64 65 66...

A) der er 6 ud af 36 mulige slag hvor man slår 2 ens... (6/36 = 1/6 = 16,7%)

B) der er 2 ud af 36 mulige slagg hvor man slår 11 øjne.. (2/36 = 1/18 = 5,6%)

C) der er 1 ud af 36 mulige slag hvor man slår 2 seksere.. (1/36 = 2,8%)

D) der er X ud af 36 mulige slag hvor man slår 7 øjne... (den må du selv regne ud...)


Skriv et svar til: Udfaldsrummet med 2 terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.