Kemi

Syre-base opgaver

10. januar 2010 af futurecop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil sætte pris på hjælp til disse to opgaver:

Opgave 1:

0,400 l 0,200 M HCl skal fortyndes således at pH bliver 2,1.

Hvor mange liter H2O skal der tilsættes?

Opgave 2:

0,300 l 1,7 M HCl fortyndes til 2,00 l

Beregn pH før og efter fortyndingen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

1.

0,400 L * 0,2 mol/L = V * 10 -2,1 mol/L ⇒ V = 0,400 L * 0,2 mol/L / 10 -2.1 mol/L = 10,071 L

Vand der tilsættes = 10,071 L - 0,400 L = 9,671 L

2.

pH før = -log(1,7) = -0,23 

0,300 L * 1,7 mol/L = 2,00 * c ⇒ 0,300 *1,7 mol/L /2,00 L = 0,255 mol /L

pH efter = -log(0,255) = 0,59


Skriv et svar til: Syre-base opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.