Matematik

Funktioner d:

10. januar 2010 af jannieboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa :D Håber en eller flere vil hjælpe mig, ved at kunne sige hvordan jeg skal beregne følgende:

en virksomhed fremstiller DAB-radioer, prisen "p" som funktion af efterspørgslen pr. måned er givet ved følgende forskrift: p = f( x) = -0.01x + 200.

de variable omkostninger udgør 70 kr, pr. radio. desuden er der en fast omkostning på 85.000 kr om måneden forbundet med produktionen.

A) Bestem en funktion for omsætningen.
B) Bestem en funktion for omkostningerne.
C) Bestem en funktion for overskuddet.
D) Indtegn overskudsfunktionen i et koordinatsystem.
E) Hvor mangE DAB-radioerr skal man producere pr. måned for at få overskud?*
F) Hvor mange DAB-radioer skal man producere pr. måned for at få det størst mulige overskud?
G) Hvad er den optimale pris for DAB-radioen?

mhv jannie


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af MN-P (Slettet)

A) jeg kan ikke se nogle oplysninger om omsætningen. Er det hele den originale opgavetekst du har skrevet her?

B) Omkostninger O(x)=x*70+200 hvor x er antal producerede radioer


Svar #2
11. januar 2010 af jannieboy (Slettet)

Ja, fuldstændig.

Men for omsætningen er funktionen f(x) = (-0.01x+200) * x =

- 0.01x^2+200x


Skriv et svar til: Funktioner d:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.