Fysik

tid og hastidhed

11. januar 2010 af simbhu1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en traktor kører 8,0 km/h ud af en lige vej.føreren får øje på en forhindring og bremser med accelerationen 2,0m/s2

a) hvor lang tid går der, inden hastigheden er 0?

b) hvor lang en vejstrækning er tilbagelagt 0,5sek senere?

c) hvor stor er hastigheden efter de 0,5 sek?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af peter lind

v(t) = v0t - ½at2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

8 km/h=8000/(60*60 m/s=2,2 m/s

v=vo-a*t

v=2,2-2,0*t=0 ⇒ t=2,2/2,0=1,1 s

s=vo*t-1/2*a*t2

s=2,2*1,1-1/2*2,0*1,12 m/s2t2

v=2,2-2,0*0,5 m/s


Svar #3
11. januar 2010 af simbhu1 (Slettet)

 tusind tak skal i have :D 


Skriv et svar til: tid og hastidhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.