Fysik

ENERGI VED HARMONISK SVINGNING

12. januar 2010 af Saraoa (Slettet)

 Hej allesammen

Sidder med en opgave der driller lidt og ved ikke hvilken "formel" jeg skal bruge til den.

Her lyder spørgsmålet:

En fjeder har fjederkonstanten 15,0 N/m. Vi hænger nu et lod med massen m = 145 g i fjederen og trækker det 3,5 cm ud fra ligevægtsstillingen, hvorefter det slippes. Loddet vil så udføre en harmonisk svingning

- Beregn loddets hastighed, når det passerer ligevægtsstillingen i den harmoniske svingning.

I håb om at høre fra nogen

Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

      Emek = Epot + Ekin = (1/2)·k·y² + (1/2)·m·v² = (1/2)·k·A² = (1/2)·(15,0 N/m)·(0,035 m)² = 0,0091875 J

      loddets hastighed i ligevægtsstillingen, hvor Emek helt forefindes som Ekin

                   (1/2)·m·vmax² = (0,0091875 J)             hvoraf vmax beregnes


Skriv et svar til: ENERGI VED HARMONISK SVINGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.