Matematik

mat. hurtig hjælp

12. januar 2010 af Mus86 (Slettet)

Hej SP! er i knibe .. skal aflever mat imorgen, og er simpelthen blank over denne opgave..:S håber der er nogen her der vil hjælpe lidt.

funktionen er f(x)=1/x^2 -1/x

grafen for f samt linjen med ligningen x=t hvor x>t.

2. Find et udtryk,A(t) , for arealet af punktmængden M ?? Er mega blank.

3. Find et udtryk, V(t), for det omdrejningslegeme der fremkommer når M roteres 360° om x-aksen.

:S håber der er nogen her der vil kom med nogle tip til hvordan jeg skal gribe opgaven an??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

x=t hvor x>t.

Lyder meget mærkeligt...

Kan det virkelig passe, at der står det?


Svar #2
12. januar 2010 af Mus86 (Slettet)

undskyld . der skal står:

Med M betegnes den punktmængde, der er begrænset af førsteaksen (x-aksen), grafen for f samt linjen med ligningen x=t hvor t>1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Prøv at tegne grafen på din lommeregner, så du får et billede af, hvordan den ser ud. Opgaven er ligesom, når du finder et normal areal af en punktmængde. I denne opgave får du bare ikke et tal men en funktion, da t er en af dine grænser.

Men du integrerer bare og benytter t som grænse, som du ville gøre, hvis du havde den øvre grænse 4. Nu er grænsen bare t. 


Svar #4
12. januar 2010 af Mus86 (Slettet)

det kan jeg ik forstår?? når jeg skal finde arealet så skal jeg bruge den bestemte integral. jeg har min funktionen men hvad med grænsen? du siger t er min grænse, skal jeg så sige den bestemte integral grænsen er t og 0 ? eller ?? :S:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det ved jeg ikke. Opgaveteksten, som du har skrevet den, giver ikke nogen ledetråd, og min lommeregner er desværre gået ud, så jeg kan ikke se, om funktionen giver en sikker grænse. Det var derfor, jeg bad dig om at tegne funktionen, da du da sikker ville kunne se dig frem til den ene grænse.

Men hvis der er flere oplysninger i opgaveformuleringen, skal du endelig skrive dem. For eksempel kunne der stå noget med første kvadrant?? - eller lignende.

Ps. Det hedder det bestemte integrale.


Svar #6
12. januar 2010 af Mus86 (Slettet)

den giver  ∞  ?? passer det? :s . Der står ikke mere end det jeg skrevet her :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#6 Nej. Du skal ikke regne med at få et tal som resultat. Det kan du i sagens natur ikke få, når t er din ene grænse. Det er derfor, de beder om funktionen A(t) som besvarelse.


Svar #8
12. januar 2010 af Mus86 (Slettet)

hmm.. :S:S hvordan skal jeg kunne finde grænse, ved at tegne grafen+?:S


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Jeg kunne forestille mig, at den nedre grænse er 1 og den øvre t. Men det er kun baseret ud fra, at t>1, hvilket nødvendigvis skal gælde, hvis ikke A(t)=0. Men det er udelukkende et ræsonnement, og det bedste jeg kan gøre, når jeg ikke kan tjekke hverken opgaveformulering eller graf.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Jeg synes at der lægges op til at man skal integrere fra t til uendelig, men så får man et divergerende integrale og så kan man ikke rigtig svare på opgaven, kan du ikke tjekke at du har skrevet opgaven op rigtigt? Ellers er det stort set umuligt for os at hjælpe


Skriv et svar til: mat. hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.