Matematik

Løs ligninger, hjælp.

13. januar 2010 af Dell9 (Slettet)

Hej med jer.
Jeg sidder og knokler med en matematik opgave, jeg er gået lidt i stå ved halvvejen til ligninger.
De ser således ud:

2,5*1,09x = 13. Hvordan skal jeg komme videre, for at vinde "x", til det bliver 13?

4x+1 = Samme spørgsmål med det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2010 af *CS* (Slettet)

2,5*1,09^x=13

1,09^x=13/2,5

ln(1,09^x)=ln(5,2)

x*ln(1,09)=ln(5,2)

x=ln(1,09)/ln(5,2)

x=19,13

Prøv selv med den anden selv.


Skriv et svar til: Løs ligninger, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.