Matematik

Eksponentiel funktion

13. januar 2010 af Stefanbarrit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem den anvendte mængde af gødningsenheder x, hvor ?? [0 ; 100] ,
og det tilsvarende kornudbytte kan beskrives ved en eksponentiel funktion f .
Nedenstående tabel viser kornudbyttet ved anvendelse af 0 og 50 gødningsenheder.


Gødningsenheder             Kornudbytte
x                                                 f(x)
0                                               300
50                                             982


a) Bestem en forskrift for funktionen f.
b) Beregn det antal gødningsenheder, der fordobler kornudbyttet.

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af peter lind

En eksponentiald´funktion har formen f(x) a*ekx. Indsæt de to angivne sæt værdier. Det giver to ligninger til at bestemme a og k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

f(x) = a*ekx

300 = a*ek*0 ⇒ 300 = a*1 ⇒ a=300

982 = 300*ek*50 ⇒ ek*50 =982/300

e50k=3,273

50k≈1,74          har ingen lommeregner med ln kontroler selv

k=1,74/50=0,0348


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.