Kemi

Fuldstændig forbrænding af et ukendt stof..

16. januar 2010 af mathilde91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal i en opgave beregne hvor mange gram oxygen der findes i 1 gram ukendt organisk stof, der indeholder C, H og O-atomer.??

Vi for at vide at der ved en fuldstændig forbrænding af stoffet dannes 1,835 g. CO2 og 0,500 g H2O.

O2     +    stof   --->    CO2     + H20

jeg har fundet hvor meget af massen af CO2 (0,444 g) og H2O (1,334 g) der stammer fra oxygenet, men hvordan kan jeg vide hvor meget af oxygenet der kommer fra ilt og hvilket forhold de er til hinanden i reaktionen?

Håber i kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af StinneK (Slettet)

Du kan jo evt udregne mol for CO2 og H2O og derefter udregne vægten for O2 når du kender mol'ene.

n=m/M


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2010 af mathon

CO2 indeholder 27,29 masse% C
H2O indeholder 11,19 masse% H

    C-indholdet i 1,835 g CO2 = (1,835 g)·0,2729 = 0,227872 g
    H-indholdet i  0,500 g H2O = (0,500 g)·0,1119 = 0,055950 g
    O-indholdet i 1 g stof         = (1,000000 - 0,227872 - 0,055950)g = 0,716179 g


Skriv et svar til: Fuldstændig forbrænding af et ukendt stof..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.