Matematik

rektangel, sider, areal bliver maksimal?

16. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan bestemer man siderne og arealet på en rektangel når omkredsen er 200?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

Kald den ene side x og den anden side y, Så gælder der 2x+2y = 200 Arealet = x*y


Svar #2
16. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

vil det så sige at 10*20 er =200

er siderne så 10 og 20?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af peter lind

Hvis siderne var 10 og 20 vil omkredsen være 2*10+2*20 = 60, så det er de ikke. Løs ligningen 2x+2y = 200 med hensyn til y og sæt  i formelen for arealet. Dete giver et andengradspolynomium. Maksimu finde du for toppunktet af den tilsvarende parabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Har du kun fået den ene oplysning om omkredsen?

SÅ ikke at det står i overskriften

Så kan opgaven ikke løses eller rettere, der er mange løsninger

brede kaldes x

højde (200-2x)/2

areal = x(200-2x)/2 =100x-x2

find toppunkt for parabelen y=-x2+100x

xtop=-b/2a  =-100/(-1)*2 =50

max for brede 50 og højde 50   enhed ukendt


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af peter lind

#4 Der r også opgivet at arealet skal være maksimalt.


Svar #6
17. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Det eneste jeg har fået oplyst var at omkreds var 200 og skal finde areal og siderne så det bliver maksimalt :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Bemærk rettelse i #4

Der finder du løsningen nu


Svar #8
17. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

forstå ikk noget af det :/


Skriv et svar til: rektangel, sider, areal bliver maksimal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.