Matematik

funktion

17. januar 2010 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne fortælle mig hvad den ikke differentere funktion af denne differentierede hedder , x^4-x^3-3x^2+5x-2 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

stamfunktionen.


Svar #2
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

 ja.. altså den som jeg har skrevet er F'(x)  form, og søget f(x) form, skal lave monotoni udfra den, men der er lidt mærkelig, så ville lige se den rigtige funktion, og da vi ikke har lært at integrere, (som det vist hedder).. så kan jeg ikke finde stamfunktioenn


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af karamellen2 (Slettet)

1/5 x^5 - 1/4 x^4 - x^3 + 5/2 x^2 - 2x + C


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2010 af karamellen2 (Slettet)

#3 - er stamfunktionen til din førstnævnte funktion


Svar #5
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

 ok.. takker..


Svar #6
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

+ c ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

f(x)=x^4-x^3-3x^2+5x-2

F(x)=x^5/5-x^4/4-x^3+5x^2/2-2x

er én af stamfunktionerne.


Svar #8
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

øhh... 2 forskellige svar ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

#6 Der findes uendeligt mange stamfunktioner, men de er forskudt af hinanden med en konstant. Du vil, når du differentierer stamfunktionerne få samme afledede uanset hvad, da en konstant differentieret jo giver 0. Men når du regner den anden vej, fra afledede til stamfunktion skal du huske en konstant, da du jo ikke ved, hvilken bestemt stamfunktion, du finder.

Stamfunktionen i #7 er stamfunktionen, hvor c=0

Men ellers er vores svar helt ens.


Svar #10
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Tja.. det hjælp mig jo ikke så meget.. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal heller ikke bruge stamfunktionen for at undersøge monotoniforhold.


Svar #12
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

 Nej.. det ved jeg godt, ud skal jeg undersøge dens udformning, og da jeg ikke var sikker på om den var rigtig, spurgte jeg efter stanfunktionen, så jeg kunne sammenligne


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Så skal du bare vælge den, hvor c=0. Alle stamfunktioner ser ens ud. c afgør kun, hvor den ligger i koordinatsystemet. Monotoniforholdene er de samme.


Svar #14
17. januar 2010 af 215 (Slettet)

Kunne en af jer hjælpe mig med opgaven via PM 


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.