Matematik

Differentiér funktion

17. januar 2010 af Lenzedude (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :=)

Min opgave lyder på følgende, Differentiér følgende funktioner, det er sammensatte funktioner

f(x)= √(2x+3)

jeg har så prøvet dette:

Indre:     t = 2x+3      t ' = 2
Ydre:      y= √ t       y ' = 1/(2x*√x)

f ' (x) = y ' • t ' = 1/(2x*√x) • 2 = 1/√x

Men man kan så kontrollere om man har gjort det rigtigt ved at differentiér udtrykket f(x)= √(2x+3) hvilket giver:

1/√(2x+3)

så hvor er min fejl ?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

y' = ½/kvrod(t)


Svar #2
17. januar 2010 af Lenzedude (Slettet)

tak :)
Er der en forklaring til, hvordan ved du det skal være en ½/kvrod(t)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

f(x)=√x

f'(x)=1/(2√x)

Du mangler dit 2-tal, når du differentierer, hvorfor du ikke får det korrekte. Alt andet er fint.

Forklaring:

f(x)=√x=x1/2

f'(x)=(1/2)x-1/2=(1/2)(√x)-1=1/(2√x)


Svar #4
17. januar 2010 af Lenzedude (Slettet)

Kan du uddybe det lidt, tror ikke jeg forstår din forklaring helt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Tjek igen.


Svar #6
17. januar 2010 af Lenzedude (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt, men mange tak for du prøvede :)

Det eneste jeg kan se er at når jeg bruger y' = ½/kvrod(t) kommer det til at passe, men hvordan han er kommet frem til dette, ved jeg ikke.

Vil gerne forstår det, så jeg kan bruge det i de næste opgaver af samme slags :)


Skriv et svar til: Differentiér funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.