Matematik

En der kan hjælpe? (ikke det helt store)

17. januar 2010 af ggf (Slettet)

En der kan hjælpe med de TO SIDSTE stykker i følgende opgave?: http://peecee.dk/upload/view/218247 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Linjestykket PQ er del af den linje, hvori alfa skærer xy-aksen. En retningsvektor for linjen må nødvendigvis være krydsproduktet mellem en normalvektor til alfa og en normalvektor til xy-planen. Et punkt på linjen må være et punkt, der ligger i begge planer.


Svar #2
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

hmm er dte ikek en retningsvektor jeg skal finde? 

jeg får idet (ABxAL)x(0,0,1)=[(-4,1,0)x(-4,-2,1)]x(0,0,1)=(4,-1,0)=r

hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Et punkt på linjen ligger i (0,y,0). Ved indsættelse i ligningen for alfa (x=0 og z=0), finder du den ubekendte y. Nu kan du opskrive en parameterfremstilling for linjen.


Svar #4
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

x+4y+12z-36=0 er planens ligning. 

af denne har yet at x=36 og y=0. Envidere har jeg retningsvektoren i #2

så jeg får para,eterfremstillingen (x,y,z)=(36,9,0)+t(4,-1,0) 

? Er det sådan? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, næsten. Du har sat y=0 og z=0. Det giver x=36. Sætter du x=0, z=0, får du y=9. Så to (blandt mange) muligheder er

(x,y,z)=(36,0,0)+t(4,-1,0) og (x,y,z)=(0,9,0)+t(4,-1,0).


Svar #6
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

Var det det? Skal der ikek mere til? :-D


Svar #7
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

SKAL jeg have to af dem? hvorfor ikke bare det jeg har skrevet i #4?


Svar #8
18. januar 2010 af ggf (Slettet)

Så mangler jeg at finde længden af linjestykket PQ :-S


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 (36,9,0) ligger ikke i planen alfa, så den dur ikke. Du SKAL ikke skrive to. Den ene af de to, jeg har skrevet, er nok at angive.

Længden af linjestykket, tja, jeg prøver at tænke, hvordan den kan løses...


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Du ved, at Q(0,9,0). Du kan så argumentere for, at P(12,6,0). PQ er parallel med CD. Q er "3 gange så langt ude" som C. P er derfor "3 gange så langt ude" som D. |PQ| giver sig nu selv...


Skriv et svar til: En der kan hjælpe? (ikke det helt store)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.