Matematik

Eksponentiel Vækst hjælp :)

18. januar 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Halløj derude :)

Jeg sad lige og lavede nogle opgaver i min matematik aflevering.
Da jeg løb ind i problemer med en.

Den lyder således:

En beholder i et 0'C varmt køleskab inderholder en væske, hvis temperatur aftager eksponentielt med tiden. Klokken 14. var temperaturen 95'C, og efter 3 timer var temperaturen faldet til 60'C. Jeg skal så bestemme en regneforskrift for temperaturen som funktion af tiden.

og jeg vil gætte på jeg skal bruge formlen f(x)=b*ax. Og jeg ved godt hvordan man finder b & a. problemet er bare jeg mangler nogle tal til at sætte ind i mine andre regneformler for at finde b & a.

Så det er bare x1,x2  og y1,y2 jeg mangler for at kunne regne den igennem gætter jeg på.

Er det rigtigt eller helt hen i hampen? :)

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af peter lind

x1= 0, y1=90  x2= 3 timer, y2 = 60 x angiver den tid der er gået siden kl. 14


Svar #2
18. januar 2010 af matthie (Slettet)

 mener du ikk 95 i stedet for 90? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2010 af peter lind

jo


Svar #4
18. januar 2010 af matthie (Slettet)

 kan det så passe at formlen giver f(x)=95*1x?

For a=3√(60/95)=1

b=95/10=95


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af peter lind

Nej. Med a = 1 bliver funktionen uafhængig af x.  3√(60/95) ≠1


Svar #6
18. januar 2010 af matthie (Slettet)

 Hva gir A så?

For så mangler jeg jo tallet for at kunne finde b?


Svar #7
18. januar 2010 af matthie (Slettet)

 Nogen andre som kan hjælpe mig xD


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2010 af peter lind

Du kan finde b af det første punkt alene. Ellers er a = (60/95)1/3 ≠ 1


Skriv et svar til: Eksponentiel Vækst hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.