Matematik
rente!
27. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa...
Nu ligger landet sådan at jeg ska' op i naturfag (årsprøve kun) og sidder fast i det med rente. Man ska' bruge denne formel:
Kn=Ko(1+r)^¨n. Jeg prøver at løse denne opgave: 3400 kr. bliver sat ind på kontoen, hvor mange penge er det efter 7 år? Renten er på 2,75%.
Jeg har løst den således:
3400+(1+0,0275)/0,0275= 3402^7
=5,274000479, hvor kommaet ska' flyttets 24 gange. Der passer overhovedet ik'. Men hva' gør jeg forkert??? HJÆLP!
Nu ligger landet sådan at jeg ska' op i naturfag (årsprøve kun) og sidder fast i det med rente. Man ska' bruge denne formel:
Kn=Ko(1+r)^¨n. Jeg prøver at løse denne opgave: 3400 kr. bliver sat ind på kontoen, hvor mange penge er det efter 7 år? Renten er på 2,75%.
Jeg har løst den således:
3400+(1+0,0275)/0,0275= 3402^7
=5,274000479, hvor kommaet ska' flyttets 24 gange. Der passer overhovedet ik'. Men hva' gør jeg forkert??? HJÆLP!
Hmm ?
Altså det er faktisk ikke så svært, men jeg giver lige en intuitiv udledning først:
Hvis du sætter de 3400 i banken et år med rente 2,75 får du efter et år
3400*(1+0,0275) (Ok ?)
Hvis du nu lader dem stå i et år mere får du så
3400*(1+0,0275)*(1+0,0275) = 3400*(1+0,0275)^2 (ok ?)
Sådan kan du fortsætte og således fås at værdien af indestående efter 7 år er
K_7 = 3400*(1+0,0275)^7
Altså det er faktisk ikke så svært, men jeg giver lige en intuitiv udledning først:
Hvis du sætter de 3400 i banken et år med rente 2,75 får du efter et år
3400*(1+0,0275) (Ok ?)
Hvis du nu lader dem stå i et år mere får du så
3400*(1+0,0275)*(1+0,0275) = 3400*(1+0,0275)^2 (ok ?)
Sådan kan du fortsætte og således fås at værdien af indestående efter 7 år er
K_7 = 3400*(1+0,0275)^7
Svar #2
27. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hey... :)
Så har jeg sået det til 4111,04 kr.
Ka' det passe??
Så har jeg sået det til 4111,04 kr.
Ka' det passe??
Skriv et svar til: rente!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
