Matematik

Har areal af cirkel og skal finde radius hjælp!!

18. januar 2010 af mathise (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej jeg har en cirkel hvor arealet er 10 cm2, og vi skal lære sammenhængen mellem radius i cirkler og areal.

Jeg har tænkt på om jeg ikke kan bruge formlen 3,14 * x=10 omvendt på en eller anden måde ? kan bare ikke finde ud af hvordan man gør, men ved dog at resultatet er ca. 1,8 cm i radius, hvordan kommer man bare til dette .

Vil være meget taknemlig hvis nogle kloge hoveder kunne svare  


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2010 af kimor (Slettet)

Arealet af en cirkel er givet ved:

A = r2 * π

Ved at isolere radius (r) får du:

r2 = A/π

r = √A/π

Er du med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2010 af mathon

r = √(A/π)


Svar #3
14. februar 2010 af mathise (Slettet)

så man siger r er kvadratroden af Arealet divideret med p  

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2010 af mathon

kvadratroden af Arealet divideret med π


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af erikreimer (Slettet)

super godt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2011 af erikreimer (Slettet)

super godt :-)


Skriv et svar til: Har areal af cirkel og skal finde radius hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.