Kemi

Beregninger med mol

19. januar 2010 af permunck (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hvor mange mol svarer 15 gram C6H12O6 (sukker til)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

1 mol C6H12O6 = 6·(12,011 g) + 12·(1,0079 g) + 6·(15,999 g)


Svar #2
20. januar 2010 af permunck (Slettet)

1 mol C6H12O6 = 6·(12,011 g) + 12·(1,0079 g) + 6·(15,999 g)= 180,15588 g / mol

n=m/M = 15 gram / 180,15588 g/mol = 0,08 mol


Skriv et svar til: Beregninger med mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.