Matematik

hjælp det haster virkeligt meget

19. januar 2010 af lahme (Slettet)

det er en opgave jeg sidder virkelig fast i.

løs ligningssystemet:

2a - 3b  = -13
5a + 4b = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Isomorphician

Isoler a i den første ligning:

2a = -13 + 3b <=> a = -6,5 + 1,5b

Indsæt værdien for a i den anden ligning:

5(-6,5 + 1,5b) + 4b = 2 <=>

-32,5 + 7,5b + 4b = 2 <=>

11,5b = 34,5 <=>

b = 3

Indsæt værdien i en af de oprindelige ligninger og isoler a:

2a - 9 = -13 <=>

2a = -4 <=>

a = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af mathon

I:   2a - 3b = -13                        I ganges med 4 og kaldes III
II:  5a + 4b = 2                           II ganges med 3 og kaldes IV            

III:  8a - 12b = -52
IV: 15a + 12b = 6                       III og IV adderes

     23a = -46

        a = -2                                 som indsat i II giver

     5·(-2) + 4b = 2
     -10 + 4b = 2
      4b = 12
        b = 3
 


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.