Matematik

Problem med 2. grads polynomier?!

19. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er 2. grads polynomier, skriv generel forskrift?

Hvad gælder når :
d > 0
d < 0
d = 0

Hvad gælder når:
a > 0
a < 0
a = 0
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af Blueoil (Slettet)

d > 0 er tilfældet, når der er 2 reele rådder
d < 0 er tilfældet, når der er 2 imaginære rådder
d = 0 er tilfældet, når der er en dobbeltrod


a > 0 medfører, at benene vender opad
a < 0 medfører, at benene vender nedad
a = 0  medfører, at der ikke er tale om et 2. gradspolynomium, men en linæer funktion.


Svar #2
19. januar 2010 af jasig (Slettet)

Takker. Men hvad mener du med rådder?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2010 af Blueoil (Slettet)

den x-værdi hvor funktionens graf skærer x-aksen


Skriv et svar til: Problem med 2. grads polynomier?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.