Kemi

Problem med udregning af M (KHP)

20. januar 2010 af Michelleee (Slettet)

Hey alle.

jeg kan se at den kemiopgave jeg sidder og knokler med er lavet herinde før.
Til indstilling af en NaOH-opløsning afvejes 344,1 mg KHP, som opløses i vand.
Opløsningen titreres med NaOH-opløsningen, og phenolphthalein anvendes som indikator. Ved titreringen bruges 16,50 mL NaOH-op¬løsning.
Beregn koncentrationen af NaOH-opløsningen.


Og jeg har alle údregningerne, men problemet er at jeg simpelthen ikke kan se hvordan i har fået M(KHP) til at give 204.22 mg/mmol??


Hele udregningen:
M (KHP) = 204.22 mg/mmol
n(KHP) = 344,1*mg/(204,22*mg/mmol) = 1,68495 mmol
HP^(-)(aq) + OH^(-)(aq) --> P^(2-)(aq) + H2O(l)
eller til støkiometrisk beregning:
KHP(aq) + NaOH(aq) --> KNaP(aq) + H2O(l), som kan læses:
l mol KHP ækvivalerer 1 mol NaOH - dvs. i mængdeforholdet 1:1
1,68495 mmol KHP(aq) ækvivalerer således 1,68495 mmol NaOH(aq) = 16,50 mL NaOH-opløsning
c(NaOH) = 1,68495*mmol/(16,50 mL) = 0,102118 mmol/mL = 0,102118 mol/L =
= 0,102118 M
 

Jeg håber sku i kan hjælpe .. på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Darwin (Slettet)

M(KHP) er molarmassen af KHP. Ved tabelopslag ses, at denne værdi er 204.22 g/mol, svarende til 204.22 mg/mmol, hvor mmol ≡ 10-3 mol.


Svar #2
20. januar 2010 af Michelleee (Slettet)

burde jeg så ikke have fået den oplyst i opgaven ?


Skriv et svar til: Problem med udregning af M (KHP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.