Matematik

Beregn togets fart

20. januar 2010 af Camillamuz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Et tog kører 1,87176 meter på 10 sek.

Hvad er farten? Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal regne det ud ? Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af mathon

fart er tilbagelagt afstand pr tidsenhed

dvs
antal meter på 1 sekund

so derefter omregnes til km/t


Svar #2
21. januar 2010 af Camillamuz (Slettet)

Men hva er formlen så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2010 af mathon

v = (1,87176 m)/(10 s) = 0,187176 m/s

v = (0,187176 m/s)·(3,6 (km/t)/(m/s)) = 0,673834 km/t ≈ 0,67 km/t

dit tog er nærmest gået i stå - mon ikke du har en skrivefejl


Skriv et svar til: Beregn togets fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.