Matematik

at finde Dm

21. januar 2010 af tulller (Slettet)

jeps min opgave hedder følgende:
c) Tegn og bestem forskriften i Mathcad for ,f(x)/g(x) bestem desuden definitionsmængden


d) Tegn og bestem forskriften i Mathcad for ,g(x)/f(x) bestem desuden definitionsmængden
 

og jeg har tegnet dem

f(x)=x+1

g(x)=2x2-1

hvordan finder jeg definatiions mængden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af piper (Slettet)

"En funktions definitionsmængde er den mængde af gyldige værdier, som man kan sætte ind i funktionen" - wikipedia.

Når vi kigger på f(x) / g(x) må g(x) altså ikke antage værdien 0. Så kan du jo løse andengradsligningen og bestemme for hvilke x at g(x) er 0. Så er Definitionsmængden alle reelle tal fraregnet denne løsningmængde.

Tilsvarende med d)


Svar #2
21. januar 2010 af tulller (Slettet)

oka så det vil sige at jeg kan bruge

Dm= R men ikke de tal jeg kan få x til at være eller hvad?

og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af piper (Slettet)

Altså

f(x) / g(x) = (x + 1) / (2x^2 - 1)

g(x) skal være forskellig fra 0, da man ikke kan dividere med 0. For at finde ud af hvornår g(x) er 0 så løs

g(x) = 0 (der er to løsninger). Lad os kalde løsningerne for a og b.

Så er Dmf = R \ {a, b} (alle reelle tal fraregnet a og b).

a og b er ikke gyldige værdier, fordi det vil medføre division med 0.

Forstår du princippet nu?


Svar #4
21. januar 2010 af tulller (Slettet)

har fundet ud af at den første bliver

kvadratroden af 2/2

men den anden har jeg kun fundet frem til at det ikke må være -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2010 af piper (Slettet)

Plus-minus Kvadratroden af en 1/2 (der er 2 løsninger), ja.

Så i opgave c:

Dm(f / g) =R \ {√0.5, -√0.5}

Og i opgave d:

Dm(g / f) = R\{-1}


Skriv et svar til: at finde Dm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.