Kemi

Koncentration (2)

23. januar 2010 af Saint Jesus (Slettet)

 Jeg har 3 opgaver her som jeg er lidt gået død over... jeg har det som om jeg kun mangler et lille skub og så kan jeg lave dem selv... nogen der kan hjælpe?

a) hvor mange gram Na2SO4 skal der bruges for at fremstille 1500 mL af en opløsning med den formelle koncentration 0,25 mol/L?

b) Hvor mange mol sukker er der i 10 mL af en 0,3 mol/L sukkeropløsning?

c) Hvor mange mol HNO3 er der i 100 mL koncentreret salpeterssyre (masse% er 65 %, densitet er 1,41 g/mL)?

På forhånd mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af mathon

c)

   c = n/V = 0,65·d/M

   n = (0,65·d/M)·V = (0,65·(1410 g/L)/(63,02 g/mol))·(0,100 L) = 1,4543 mol
    


Svar #2
23. januar 2010 af Saint Jesus (Slettet)

 men er det så ikke 1,4543 mol per liter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2010 af lunsemus (Slettet)

a) har jeg tilfældigvis lige selv lavet og har fundet frem til flg. svar

Hvor mange gram Na2SO4 skal der bruges for at fremstille 1500 mL af en opløsning med den formelle koncentration 0,25 M ?

c= 0,25M
V= 1500 mL
n=c•v -> n= 0,25M • 1,5 L -> n= 0,375 mol

M= 2•22,99u + 32,07u + 4•16,00u = 142,05 g/mol
m=n•M
m=0,375mol•142,05 g/mol = 53,27 g
 

Mvh :)


Skriv et svar til: Koncentration (2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.