Fysik

Specifik modstand OHM !!!!! RHO!!!!!

24. januar 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey  jeg sidder og er i gang med at lave en rapport omkring ohms lov 

I den fil jeg har vedhæftet kan jeg ikke lige finde ud af at regne den specifikke modstand ud (nederst på siden )

Til forsøget blev der brugt konstantan tråd ved at dens resistivitet er 0,49.  Snorens længde var 1m 

Hvis i kan hjælpe, ville jeg være taknemmelig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

 ρ = R·a/L

du ved åbenbart, at du skal "ramme"
0,49 Ω·mm2/m = 0,49·10-6 Ω·m


Svar #2
24. januar 2010 af Walsh (Slettet)

 Ja men når. Længden af snoren er 1 meter.  arealet af denne er ved et af tilfældene 0,50 mm og et andet 1 mm 

Ohm i 0,50 er 2,78 

og ved 1 mm er den 0,889 

RHO=2,78*0,50/1 

Dette giver 1,39 . Har jeg misforstået noget ??? 

MVH MIG tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

du synes ikke at kende forskel på diameter og cirkelareal

        ρ = R·a/L = R·(0,25·π·d2)/L


Svar #4
24. januar 2010 af Walsh (Slettet)

haha når ja haha ups haha det må du squ undskylde  


Svar #5
24. januar 2010 af Walsh (Slettet)

tak


Svar #6
24. januar 2010 af Walsh (Slettet)

  ρ = R·a/L = R·(0,25·π·d2)/L det hedder R^2 :D hvis du skulle have tastet forkert

MVH MIG


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2010 af mathon

du burde vide

             A = π·r2 = π·(d/2)2 = π·(d2/4) = π·(1/4)d2 = π·0,25·d2 = 0,25·π·d2


Skriv et svar til: Specifik modstand OHM !!!!! RHO!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.