Matematik

Rødder og potens hjælp :/-...

25. januar 2010 af Ghowan (Slettet)

Heej.. Jeg aner ikke, hvordan man løser disse opgaver. Jeg er meget forvirret og har prøvet med forskellige former, men jeg synes ikke at jeg kommer nogen vegne, jeg kan ikke finde den rigtige formel og kan ikke regne det ud, kort sagt :(... Vil gerne be' om hjælp.. På forhånd tak ..

Opgaven går ud på at løse for X > 0  ligningerne med  decimaler:

opgave 1.

3 / X  √X = X

opgave 2.

5√x = 2√x

jeg aner ikke, hvordan man regner det ud, har prøvet op til flere gange også med lommeregner, men ved ikke hvordan den har fundet frem til facit :/..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1) Skriv ligningen som 3/x * x1/2 = x og brug potensregleregler.

2) Skriv ligningen som x1/5 = 2x1/2 og brug potensregneregler.

PS: En regneregel siger, at x/ xm = xn-m.


Svar #2
28. januar 2010 af Ghowan (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Rødder og potens hjælp :/-...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.