Matematik

Opløsning af andengradspolynomier til faktorer

25. januar 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opløs følgende andengradspolynomier til faktorer:

f(x)= x² - x - 30

g(x) = ½x² - x - 4

h(x) = 3x² + 6x - 429

Giv et bud har meget brug for hjælp!


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. januar 2010 af peter lind

Find rødderne i de tilsvarende ligninger. Er andengradspolynomiet p(x) og har det rødderne x1 og x2 gælder p(x) =a(x-x1)(x-x2)


Svar #2
25. januar 2010 af LonnyM (Slettet)

 så hvad giver den første? bare lige som eks. 

men mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af peter lind

I den første Løs ligningen x2-x-30 = 0. Kald rødderne x1 og x2, så gælder der x2-x-30 =(x-x1)(x-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2012 af Mirene (Slettet)

Er der nogen der an uddybe hvad jeg skal gøre, har samme opgaver og jeg er ked af at måtte indrømme det, men jeg har ingen ide om hvordan jeg kan løse disse ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2012 af peter lind

Hvad er du i tvivl om ?

Du skal

1. finde rødderne i polynomierne

2. bruge løsningerne som angivet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2012 af mathon

som udpenslet kan udtrykkes

                 faktorisering
                                            a gange (x - første rod) gange (x - anden rod)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2012 af Mirene (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der bliver af de 30? og hvorfor bliver det (x-x1)(x-x2) ? 
Jeg har ikke hørt noget omkring det her da min lære går super hurtigt igennem ting, og er rigtig dårlig til at forklare.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2012 af mathon

 

                 ...kan du andengradsligningens løsningsformel  ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2012 af mathon

 

hvis ja
så se


Skriv et svar til: Opløsning af andengradspolynomier til faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.