Fysik

hjælp til en opgave haster -resulterende kraft osv.

27. januar 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

På tegningen i bogen ses en opstilling, hvor et lod med massen m trækker en træklods med massen M hen over en bordplade. Snoren mellem lod og træklods løber over en friktionsfri trisse, en såkaldt Smart Pully, som måler hastigheden som funktion af tiden.

Link hvor man kan se tegningen: (opg. 19 s. 276)

http://books.google.dk/books?id=PBiIqB_WrkAC&pg=PA276&lpg=PA276&dq=p%C3%A5+tegningen+ses+en+opstilling+hvor+et+lod&source=bl&ots=8QSWsGRvem&sig=sEGKZyfev8DfEx0XIcOF9n28_GQ&hl=da&ei=vixgS4C2LsyD-QbEvfnNDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAcQ6AEwAA#v=onepage&q=p%C3%A5%20tegningen%20ses%20en%20opstilling%20hvor%20et%20lod&f=false   

Gnidningskraften mellem træklods og bordplade er givet ved Fgnid=μ*M*g, hvor μ er gnidningskoefficienten mellem træklods og bord.
Følgende oplyses: m=100g, M= 200g og μ= 0,3.
a) Vis, at den resulterende kraft på systemet bestående af lod og træklods er
Fres=m*g-μ*M*g.

 

b) Beregn størrelsen af accelerationen.


c) Under en måling med m=100g og M=200g, men med en anden værdi af gnidningskoeffiecienten, er der målt nedenstående graf (i bogen).


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af Herstal (Slettet)

er der nogen der kan give et svar på denne tråd??


Skriv et svar til: hjælp til en opgave haster -resulterende kraft osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.