Matematik

Hjælp til en opgave

27. januar 2010 af nonoo (Slettet)

Trykket i en beholder afhænger lineært af temperaturen. Ved en temperatur på 27 grader er trykket i beholderen 750mm HG(mm Kviksølv), og ved 71 grader er trykket 860 860 mm HG.

A)Bestem en forskrift , der beskriver sammenhængen mellem temperatur og tryk , hvor temperatur er den uafhængige variable , men trykket er den afhængige variable?

B) Hvad er temperaturen når trykket er 820mm HG?

C) Den temperatur , der svarer til trykket 0 ,betegnes " det absolutte nulpunkt" Bestem denne temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet)

A funktionsudtrykket er p(T). Du har to punkter og ved at der er tale om en lineær sammenhæng, så kan du også finde hældningskoefficienten og skæringen med y-aksen.

B Indsæt i din ligning

C sæt p(T)=0 og isoler T i ligningen.  


Svar #2
27. januar 2010 af nonoo (Slettet)

hmmm hvordan kan jeg finde " hældningskoefficienten og skæringen med y-aksen"


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet)

a = (71-26)/(860-750)

b = 26-a*750


Svar #4
27. januar 2010 af nonoo (Slettet)

Tak min ven ;p

men opgave c den giver : 1995=0 ?ik


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.